398 Ortega Ave Mountain View, CA 94040

LADERA-HERO-LOGO

Opening January 2020

MOUNTAIN VIEW, CALIFORNIA

ANTON LADERA

Anton Ladera includes a single, four story building located over a submerged two story parking garage. The building includes a 144 unit attached multi-family residential rental community consisting of 36 studios, 81 one bedroom units, and 27 two bedroom units and over 5,000 square feet of interior resident amenity space and management offices. The first floor amenities space include leasing and management offices, fitness studio, and clubroom. In addition, the fourth floor contains amenities space and a roof deck. A pet spa and bike repair shop are located on the first floor of the garage adjacent to bike storage. 

144 RESIDENCES

CONTEMPORARY STYLE

Anton Ladera’s architecture represents a contemporary style that is consistent with the building design guidelines of the SAPP. The stucco exteriors are accented with plaster channels, screeds, fiber cement siding, with composite wood siding accents and metal awnings. The building features a setback and materials change at the lobby to organize the building into vertical pods to break up the massing. The southeast corner features the leasing offices highlighted by storefront glass, awning, and signage. The ground floor residential units feature direct connections via raised stoops along Ortega Avenue. The fourth floor has been stepped back to create a defined base, middle, and top.

SUSTAINABLY CONSTRUCTED

"BUILD IT GREEN"

The Project will be a Build It Green community. The Built it Green Rating System is a California specific system for the design, construction, and operation of high-performance green buildings. Built it Green for multifamily promotes a whole-community approach to sustainability by recognizing performance in five key areas of human and environmental health. The Project is design and constructed to exceed Title 24 requirements, incorporate Energy Star Rated Appliances, Green Label finishes, and water efficient irrigation and plumbing fixtures.   

MAXIMIZED OUTDOOR SPACE

ENHANCED LANDSCAPES

The project’s landscaping plan is designed to maximize communal outdoor space using drought-tolerant, low-water usage plants. A 25’ landscape setback is proposed along Ortega Avenue. It will be enhanced with street trees, separated sidewalk, and residential entries. 

The landscape is used to create a distinctive environment enhancing the site plan and reinforcing a human-scaled, livable, walkable, urban village. The open spaces are separated into a large recreation area and smaller landscaped courtyards located on the podium level. The south courtyard will include a pool, spa, and sun deck. The north courtyard includes barbeques, outdoor dining, and a flexible space. Low walls and raised plants are used to delineate between the open space in the courtyards and the private patios. The west property is designed into several activity nodes with a dog park, game lawn, and dining terrace.

LADERA-HERO-LOGO

PROPERTY GALLERY